برگزاری کارگاه "راهبرد آرامشِ خانواده در سیره فاطمی" توسط جهاددانشگاهی در دانشگاه شهید باهنر کرمان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، فاطمهسادات حسینی، مشاور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در امور بانوان و خانواده در این جلسه با بیان اینکه دانشجویان باید رسالت خود در دانشگاه را بشناسند تا بتوانند به وظیفه خود عمل کنند، گفت: آرامش به معنای داشتن حس خوب و آشفته نبودن ذهن است. زیرا درگیری ذهنی به درگیری مهارتی و رفتاری تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه آرامش، امید به زندگی را افزایش داده و انسانهایی که آرامش دارند عوامل کمال را به خوبی میشناسد، افزود: آسیبهای جامعه نشان از ناآرام بودن افراد است و اگر بخواهیم آرامش در خانواده و جامعه ساری و جاری شود باید از خودمان شروع کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به آیه ۱۲۴ سوره طه و بیان اینکه دوری از یاد خداوند آرامش را از انسان میگیرد، اظهار کرد: زندگی انسان پر از فراز و نشیب است و انسان باید بتواند شرایط مختلف را بپذیرد و خود را مدیریت کند.
وی افزود: راهبرد آرامش از خود انسان آغاز میشود و سه مؤلفه دارد که نخستین آن فهم، بینش، اعتقاد و باور قلبی است. انسان براساس علم و شناخت باید برنامههای زندگی خود را تدوین کند. یکی از مشکلات امروز، آگاهی نداشتن نسبت به مسائل است که سبب بسیاری از ناآرامیها و مشکلات میشود اما آگاهی سبب شناخت اعتقادی و ایمان قلبی میشود.
حسینی با تأکید بر اینکه آرامش با یاد خداوند میسر میشود، افزود: محور زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) با ذکر و یاد خداوند بود و حضرت، رضایت خداوند را در هر مرحله از زندگی مد نظر داشت.
مشاور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه اگر معیارهای دنیایی و مادی را در نظر بگیریم آرامش در خانواده ایجاد نمیشود، تصریح کرد: نباید آسایش را با آرامش اشتباه گرفت.
این استاد دانشگاه نماز و صبر را دو راه رسیدن به آرامش در نگرانیها و مورد تأکید قرآن دانست و با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت زهرا(سلام الله علیها)، گفت: صبر سبب میشود بتوانیم مشکلات زندگی را حل کنیم و اگر آیات قرآن را مد نظر قرار دهیم به نشاط و آرامش میرسیم.
وی با بیان اینکه انسان باید تغییر کرده و مهارت عمل به دستورات قرآن و اهلبیت(علیهم السلام) را به دست آورد، افزود: آرامش باید در مسیر پیوند با خالق باشد و انس با خداوند موجب آرامش میشود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: پرداختن به ورزش و توجه به آرامش جسم، پرهیز از قضاوت، ایثار و از خود گذشتگی و مثبتاندیشی از جمله ویژگیهای ائمه و حضرت فاطمه(علیهم السلام) است و نشان میدهد انسان باید هم معنویت و هم جسم خود را تقویت کند. اسلام دین تعادل است و رکن اصلی رسیدن به این تعادل آرامش است و هر انسان باید از خود شروع کند.
حسینی در پایان با توصیه به دانشجویان برای استفاده مناسب از زمان و جوانی خود، گفت: ما باید به بُعد جسمانی و روحانی خود توجه کرده و خود را برای ظهور آماده کنیم و لازمه این امر تجدید نظر در ارتباطات خود است.
همچنین نجمه موسیپور معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کرمان در این نشست برگزاری چنین جلساتی را ضروری دانست و با بیان اینکه آرامش ثروتی ماندگار در خانواده و یک امر واقعی و حقیقتی دست یافتنی است، اظهار کرد: دانشجویان باید از لحظات زندگی خود به نحو مناسبی استفاده کنند.
وی افزود: خانواده در فرهنگ ایرانی اسلامی، دینی و اجتماعی از جایگاه و منزلت متفاوتی برخوردار و دارای قداست است لذا باید تلاش کرد تا نهاد خانواده را تقویت کنیم و نسبت به آنچه که سبب تضعیف این نهاد مقدس میشود، هوشیار و آگاه باشیم.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: خداوند آرامش را معجزه الهی در محیط خانواده قرار داده و اصلیترین مرکز آرامش، خانواده است و کسانی که فضای آرامی را در زندگی خود تجربه میکنند، موفقتر هستند.