تدوین برنامه جامع مدیریت و احیا تالاب جازموریان
برگزاری کارگاه سوم تدوین برنامه جامع مدیریت و احیا تالاب جازموریان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کرمان، با حضور خانم مهندس شاکری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان، دکتر رضا کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان، خانم دکتر امینی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور، معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان بلوچستان و مسئولین و کارشناسان شرکت آب منطقه ای استان های کرمان و سیستان و بلوچستان، مدیران و کارشناسان محیط زیست شهرستان های چابهار، ایرانشهر و دلگان، دکتر نقوی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان و دانشگاه آزاد اسلامی و سایر سازمان های ذینفع در استان های کرمان و سیستان و بلوچستان برگزار شد.
دکتر رضا کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در این جلسه به ارایه گزارشی از وضعیت تالاب جازموریان و اقدام صورت گرفته توسط جهاددانشگاهی استان کرمان در راستای تدوین برنامه جامع مدیریت و احیا تالاب جازموریان پرداخت و بر اهتمام جهاددانشگاهی بر مشارکت حداکثری تمامی سازمان های مربوطه و محققان و نخبگان و سازمان های مردم نهاد در حوزه مسایل زیست محیطی تاکید نمود.
وی در ادامه اشاره کرد: در چنین جلسات تخصصی باید به تمامی راهکارها و حتی عناوینی که به صورت تابو درامده اند پرداخت. به عنوان مثال تخلیه برخی از روستاها که کارکرد مولد خود را از دست داده و صرفا با اتکا به سوبسیدهای پیدا و پنهان به حیات خود ادامه می دهند، از این موارد می باشد. البته پیش بینی معیشت جایگزین برای ساکنان چنین روستاهایی و تجمیع انها به منظور جلوگیری از هد رفت اب از طریق کشاورزی به شیوه سنتی و در اشل مراکز کوچک ضروری می باشد.
مهندس "مرجان شاکری" مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات جهاددانشگاهی استان کرمان در راستای تدوین برنامه جامع احیای این تالاب با تاکید بر اینکه در احیای تالاب جازموریان باید از نگاه های تخصصی و تعاریف جهانی بهره ببریم اظهار کرد: خوشبختانه وفاق بسیار خوبی در سطح استان کرمان و سیستان و بلوچستان برای احیای این تالاب شکل گرفته است و امیداواریم بتوانیم با جلسات متعددی که استاندار کرمان در همین راستا با رییس سازمان حفاظت زیست کشور صورت داده برای احیای تالاب و افزایش سهم استان کرمان از اعتبارات طرح مقابله با ریزگردها، استان به صورت ویژه برخوردار گردد.
در ادامه این نشست کارشناسان، مدیران، نخبگان و اعضای هیات علمی در سه گروه تنوع زیستی، آب، فرهنگی، آموزشی و اقتصادی در راستای پروتکل های پایشی به منظور جمع آوری داده ها در مورد برنامه مدیریت جامع تالاب و وضعیت تالاب؛ به بحث و تبادل نظر پرداختند.
براساس این گزارش در ابتدای این نشست نیز دکتر امینی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور به ارایه گزارشی از خدمات و کارکردهای تالاب ها، مشکلات اصلی تالاب های ایران، مدیریت اکوسیستمی و تعهدات ایران، گام های اجرایی رویکرد زیست بومی و ... پرداخت.