در جلسه طرح تسهیلگری کرمان با حضور مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید کشور مطرح گردید:

دفاتر تسهیلگری مورد حمایت کامل صندوق کارآفرینی امید قرار گرفت.

در نشستی که با حضور"اصغر نوراله زاده" مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید، خانم موسی پور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان و دکتر کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان ومجری طرح دفاتر تسهیلگری برگزار شد؛ راهکارها و نحوه حمایت صندوق کارآفرینی امید از اقدامات تسهیلگرانه در استان کرمان مورد بحث و بررسی واقع گردید.
دفاتر تسهیلگری مورد حمایت کامل صندوق کارآفرینی امید قرار گرفت.

در نشستی که با حضور"اصغر نوراله زاده" مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید، خانم موسی پور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان و  دکتر کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان ومجری طرح دفاتر تسهیلگری برگزار شد؛ راهکارها و نحوه حمایت صندوق کارآفرینی امید از اقدامات تسهیلگرانه در استان کرمان مورد بحث و بررسی واقع گردید.

به گزارش ایسنا منطقه کویر،در شروع این نشست مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان ناظر عالی طرح تسهیلگری با بیان این مطلب که دفاتر تسهیلگری برای کمک به تغییر چهره فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی حاشیه شهر کرمان وارد عرصه شده اند، تاکید کرد: دفاتر تسهیل گری در بین مردم نفوذ دارند و مردم آنها را باور دارند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان از دفاتر تسهیلگری به عنوان یک نهاد توانمند در مشارکت محلی یاد کرد و افزود: این دفاتر و مسئولان وارد عرصه  اجتماعی شده اند و توانسته اند کارهای ارزشمندی در عرصه مسائل اجتماعی به انجام رسانند.

خانم زهرا موسی پور مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان گفت: 10 محله هدف در شهر کرمان بمنظور اجرای طرح تسهیلگری تعیین گردیده اند، که عمده این محلات در حاشیه شهر کرمان واقع بوده و تعدادی از این محلات نیز در بافت تاریخی در دل شهر کرمان واقع شده اند.

انتظار داریم دفاتر تسهیلگری بعنوان برند اشتغال در استان معرفی شوند.

وی با بیان اینکه از بهترین نیروهای مجرب و تحصیلکرده و جوان و با انگیزه در دفاتری که در این محلات راه اندازی شده است بهره گیری بعمل آمده است ابراز داشت: انتظار داریم دفاتر تسهیلگری بعنوان برند اشتغال در استان معرفی شوند.

خانم زهرا موسی پور تأکید کرد: سال اول برای دفاتر تسهیلگری سال تولید دیتا بود و سال دوم زمان استفاده از دیتاها در مداخلات اجتماعی است.
وی شناسایی مهارت‌ها و توانایی افراد را یکی از مهم‌ترین اقدامات دفاتر تسهیلگری در استان کرمان عنوان کرد و گفت: مراکز فنی و حرفه‌ای را در این دفاتر تقویت کرده ایم و مهارت‌ها در این مناطق نیازسنجی شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به اینکه از حاصل آموزش‌ها امروز باید استفاده کرد افزود: در هر دفتر، کارشناس اقتصادی وجود دارد که هدفش جهت دادن به مهارت‌هایی است که مردم به شکل محلی فرا گرفته اند.

موسی پور بیان داشت: روستاهای عاری از بیکار یکی از طرح‌هایی است که در دفاتر روستای الله آباد و شرف آباد دنبال می‌شود که بر این مبنا نیاز به اعتباراتی برای اشتغالزایی دارد.

وی با اشاره به اینکه باید در حوزه اشتغالزایی در این مناطق تحرکی ایجاد شود تصریح کرد: به غیر از روستاهای الله آباد و شرف آباد، هشت دفتر دیگر در حاشیه و بافت‌های فرسوده شهری وجود دارد که باید در حوزه ایجاد اشتغال نیز تسهیلاتی برای مناطق در نظر گرفته شود.

احیاء بازارقلعه محمود گزینه مناسبی در جهت ایجاد اشتغال در استان است.

دکتر"رضا  کامیاب مقدس" رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در ادامه این نشست  گفت: حمایت از اشتغال خرد و خانگی یکی از برنامه های مهم دفاتر تسهیلگری در 10 محله هدف است.

وی ارتقاء توانایی ساکنان این محلات را زمینه ساز ایجاد اشتغال خرد و خانگی بیان داشت و ضمن تشکر از حمایت های بی دریغ استانداری کرمان در رابطه با دفاتر تسهیلگری ابراز امیدواری نمود که با حمایت صندوق کارآفرینی امید در سال جاری شاهد گام های موثری در زمینه توسعه اشتغال در محلات هدف تسهیلگری باشیم.

وی در ادامه ابراز داشت: هر یک از محلات هدف تسهیلگری دارای برنامه توسعه محلی می باشد که حمایت صندوق کارآفرینی امید نقش موثری در تحقق برنامه های توسعه محلی در سطح استان ایفا می کند.

در ادامه این نشست دکتر "اصغر نوراله زاده" مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید اظهارداشت: دفاتر تسهیلگری نقش موثری در کاهش فقر فرهنگی، فقر اجتماعی، فقر مالی و ... در محلات حاشیه ای استان ها دارند و کار دفاتر تسهیلگری به احاظ  مبنای نظری مخصوصا مبنای توسعه منطقه ای و توسعه محلی کار بسیار درستی است .

مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد:  در مبانی برنامه ریزی، برنامه ریزی از پایین به بالا همیشه مورد قبول است و  نتایج اثربخشی دارد. عملکرد دفاتر تسهیلگری از همین نوع برنامه ریزی، برنامه ریزی از محلات به سطح بالا می باشد که عامل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرها است.

وی همچنین گفت:عملکرد این دفاتر مورد تایید و حمایت کامل صندوق کارآفرینی امید است و حمایت کامل  خود را از دفاتر تسهیلگری اعلام کرد.

دکترنوراله زاده با بیان اینکه 50 درصد اعتبارات این صندوق در سطح ملی می باشند و برای روستاها هزینه می شوند اعلام کرد: دو روستای شرف آباد و الله آباد در  اولویت های ما قرار دارند و اعتباراتی از صندوق کارآفرینی امید  به دو دفتر تسهیلگری تعلق می گیرد.

وی همچنین در رابطه با ارائه تسهیلات به 8 دفتر تسهیلگری دیگر که در مناطق حاشیه ای و بافت های فرسوده شهر کرمان قرار دارند گفت: سازمان برنامه و بودجه به وزارت کشور ابلاغ کرده است که اگر منابعی برای بخش های محلی هزینه می شود باید با همکاری صندوق کارآفرینی امید باشد. در همین راستا با سازمان امور اجتماعی وزارت کشور جلسات متعددی برگزار نمودیم و در نهایت با سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه برنامه  مشترکی را در دستور کار قرار دادیم و طرحی نوشته شده است که جهت تصویب در اختیار  شورای اجتماعی کشور قرار گرفته، که هیچ منعی برای تصویب این طرح وجود ندارد.

وی اعلام کرد: در صورت تصویب این برنامه صندوق کارآفرینی امید به عنوان عامل در کنار وزارت کشور می تواند از دفاتر تسهیلگری محلی در استان کرمان و همچنین استان های دیگر مخصوصا در بحث اشتغال پشتیبانی کند.

وی ابراز کرد: با توجه به عملکرد خوب دفاتر تسهیلگری در توسعه منطقه ای، صندوق کارآفرینی امید هم جهت و هم هدف با دفاتر تسهیلگری و پیش قدم برای همکاری با این دفاتر می باشد.

مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید با بیان اینکه در حوزه بازاریابی دو بازارچه بصورت کشوری برگزار می گردد. اعلام کرد: یک  بازارچه در مرکز تجارت ایرانیان در میدان فردوسی طبقه چهارم که بصورت مستقیم محصولات صنایع دستی عرضه می شود که ده میلیارد ریال جهت خرید محصول و عرضه آن در این بازارچه اختصاص یافته است و بازارچه دیگری که 15 مرداد در کانون پرورش فکری کودکان در سالن حجاب، سالن شماره 3راه اندازی می گردد. افراد خود بصورت مستقیم در این بازارچه هرهفته روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه محصولات صنایع دستی ، پوشاک و صنایع غذایی و بسته بندی راعرضه می کنند. این بازراچه 120 غرفه دارد و به مدت یکسال پابرجا می باشد.


( ۲ )