در جریان بازدید رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان عنوان گردید:
احیاء بازار قلعه محمود، احیاء بخش مهمی از هویت تاریخی کرمان و زمینه ساز ایجاد بازار صنایع دستی و حرف سنتی کرمان
طرح احیاء و هویت بخشی بازار قلعه محمود در شهر کرمان در جریان بازدید دکتر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان از بازار و محله قلعه محمود از سوی دکتر کامیاب رئیس جهاددانشگاهی استان و معین اقتصادی شهر کرمان تشریح گردید. در جریان این بازدید دکتر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، خانم موسی پور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری و دکتر سلیمانی معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از دفتر تسهیلگری محله قلعه محمود، حمام بازار قلعه، آب انبار، تکیه نوروز علی و تکیه قلعه محمود، مدرسه، زورخانه ، بازار میدان قلعه و چهارکاروانسرای چهارسوق، هندوها،حاج مهدی وکوزه گران بازدید بعمل آوردند.
درشروع این بازدید دکتر کامیاب رئیس جهاددانشگاهی و مجری طرح تسهیلگری شهر کرمان در دفتر تسهیلگری محله قلعه محمودبه تشریح طرح احیاء بازار قلعه محمود و اثرات آن بر جنبه های گوناگون حیات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهر و استان کرمان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان کرمان، دکتر"رضا کامیاب مقدس" رییس جهاددانشگاهی استان کرمان در این بازدید به فلسفه تشکیل و اهمیت راه اندازی دفاتر تسهیل گری در کشور اشاره و اظهار داشت: به منظور توانمندسازی و ارتقاء کیفیت زندگی مردم محلات، نگاه به این دفاتر نگاهی از جنبه های شهرسازی، آسیب های اجتماعی و مددکاری بوده که در همین راستا و در هر دفتر متخصصینی از رشته های شهرسازی، حقوق اقتصاد، مددکاری و روانشناسی حضور داشته تا بصورت همه جانبه به مسائل محلات بپردازند.
تهیه طرح احیا و ساماندهی راسته بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه توسط جهاددانشگاهی استان
به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان
معین اقتصادی شهر کرمان با بیان اینکه احیای بازار قلعه محمود و میدان قلعه فرصت ارزشمندی به لحاظ جذابیت توریستی و اشتغال برای شهر و استان فراهم خواهد آورد، افزود: این محله تمامی مولفه های بسیار مهم یک محله تاریخی از جمله حمام بازار قلعه، آب انبار، تکیه نوروز علی و تکیه قلعه محمود، مدرسه، زورخانه و کاروانسراها را که دارای جذابیتهای بصری، معماری و موقعیت های خاص و راه های دسترسی است، دارا می باشد که پتانسیل خوبی برای جذب گردشگر در این منطقه است.
مجری طرح تسهیل گری محلات شهر کرمان تصریح کرد: با حمایت استاندار، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، شهرداری کرمان و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اجرای این طرح گام بزرگی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در استان خواهد بود. وی در رابطه با شرایط فعلی بازار قلعه محمود بیان داشت: از 156 حجره موجود در بازار به جزء چهار مورد، سایر حجره ها غیر فعال است که از این تعداد 131 مورد خصوصی و 25 مورد وقفی است .
دکتر کامیاب با اشاره به جمع آوری حجم انبوه اطلاعات منحصر بفرد در این دفاتر اظهار کرد::بیش از 40 درصد از ساکنین بازار قلعه محمود افاغنه می باشد.
بازار قلعه محمود می تواند گزینه مناسبی برای تبدیل شدن به بازار صنایع دستی کرمان باشد
دکتر کامیاب مقدس به تاریخ این بازار اشاره کرد و گفت: سکونت در محدوده بازار قلعه محمود قدمتی 900 ساله دارد. بازار قلعه محمود و میدان قلعه با یک میدانچه به یکدیگر متصل می شوند. بازار قلعه محمود از خیابان امام روبهروی تکیه میدان قلعه آغاز می شود و به خیابان احمدی روبهروی مسجد قائم (دروازه ریگ آباد) پایان میگیرد . بازار قلعه محمود در گذشته پل ارتباطی بین دروازه ریگ آباد و راسته اصلی بازار گنجعلیخان بوده است، که در سال 40 شمسی با احداث خیابانی که هم اکنون بنام خیابان امام خمینی نامگذاری شده است، امام بازار قلعه محمود از بافت تاریخی کرمان و بازار گنجعلیخان جدا شده است.
وی از بازار قلعه محمود به عنوان یک گوهر درخشان که غبار سنگین تاریخ روی آن را گرفته و هم اکنون در محجوریت به سر می برد، یاد کرد و اعلام کرد بسیاری از همشهریان کرمانی از وجود چنین مکان زیبای تاریخی با ارزش بالای اقتصادی و فرهنگی مطلع نیستند.
رییس جهاددانشگاهی استان کرمان با تاکید بر اینکه دارایی سنجی و تعیین سرمایه های تاریخی، اقتصادی و فرهنگی این منطقه شناسایی شده است اظهار داشت: در سند توسعه اجتماعی فرهنگی استان کرمان که تحت نظارت دفتر اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان و توسط جهاددانشگاهی انجام شده، کارکرد بازار قلعه محمود به عنوان محدوده ای با ظرفیت تولیدات صنایع دستی و محصولات سنتی کرمان پیش بینی گردیده است. لذا بازار قلعه محمود می تواند گزینه بسیار مناسبی برای تبدیل شدن به بازار صنایع دستی کرمان باشد که هدف ما به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان، احیا و ساماندهی راسته بازار قلعه محمود و رونق بازار میدان قلعه، اشتغال زایی با سرمایه کم، احیا و هویت بخشی به صنایع دستی و فرهنگی و همچنین صنایع دستی در حال فراموشی و فراموش شده و برند سازی در این منطقه است.
دکترکامیاب مقدس با پیشنهاد برپایی نمایشگاه صنایع دستی و محصولات محلی در تابستان 98(مرداد ماه) در این بازار اظهار داشت: امیدواریم با پشتیبانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همکاری شهرداری کرمان جشنواره مزبور مشتمل بر عرصه محصولات فرهنگی، صنایع دستی و تولیدات بومی استان همراه با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و تور بازدید از این محله تاریخی و برگزاری نشست های تخصصی در حوزه تاریخ، معماری و شهرسازی در تابستان جاری برگزار گردد.
احیاء بازار قلعه محمود در قالب یک پروژه اقتصاد مقاومتی مجزا
دکتر جعفر رودری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان ضمن حضور در دفتر تسهیل گری قلعه محمود و میدان قلعه و استماع گزارش اقدامات انجام شده و طرح احیاء بازار قلعه محمود با تاکید بر اینکه در گام نخست حضور مالکین خصوصی در احیای بازار از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: در قالب یک پروژه اقتصاد مقاومتی مجزا اعتباراتی در جهت احیاء بازار قلعه محمود اختصاص می گیرد.
وی همچنین ضمن تشکر از جهاددانشگاهی به عنوان معین اقتصادی شهر کرمان و با بیان اینکه توسعه گردشگری، ایجاد منابع درآمدی پایدار ، افزایش تعامل ملی و بینالمللی به ویژه در عرصه های فرهنگی، به عنوان نیاز اساسی جامعه انسانی است. اجرای کامل طرح، رونق گردشگری کرمان را به دنبال خواهد داشت .
رودری با اشاره به اینکه احیاء این بازار در راستای سند توسعه اجتماعی فرهنگی استان کرمان است اظهار داشت: هماهنگی و مدیریت درست دستگاه های اجرایی مانند میراث فرهنگی، شهرداری، اداره برق و... تسهیل کننده احیای این بازار می باشد و آمادگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان را در رابطه با پشتیبانی از طراحی و بررسی زیرساخت های مورد نیاز احیاء بازار توسط جهاددانشگاهی بعنوان مجری طرح اعلام کرد.
رونق و احیای بازار قلعه محمود انقلابی را در اقتصاد شهر کرمان ایجاد خواهد کرد
زهرا موسی پور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان و ناظر عالی طرح تسهیل گری نیز در این بازدید بیان کرد: احیای این بازار می تواند گامی در جهت اقبال عمومی به این منطقه باشد که در همین راستا نیازمند مشارکت مردم مالکین و دستگاه های اجرایی خواهیم بود.
وی اظهار داشت: رونق و احیای این بازار می تواند انقلابی را در اقتصاد شهر کرمان ایجاد کند و باعث به وجود آمدن یک بافت منسجم و بهم پیوسته تاریخی همچون شهرهای اصفهان و یزد شود.
به گزارش جهاددانشگاهی، پس از برگزاری این نشست در دفتر تسهیل گری جهاددانشگاهی، شرکت کنندگان از بازار قلعه محمود و حمام بازار قلعه، آب انبار، تکیه نوروز علی و تکیه قلعه محمود، مدرسه، زورخانه ، بازار میدان قلعه و چهارکاروانسرای چهارسوق، هندوها،حاج مهدی وکوزه گران بازدید بعمل آوردند.