در جلسه طرح تسهیلگری کرمان با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور مطرح گردید:

دستاوردها و اقدامات ارزشمند تسهیلگرانه در محلات حاشیه ای شهر کرمان باید در عرصه بین المللی عرضه گردد

دراین نشست که با حضور دکتر رستم وندی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، دکتر بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری،  خانم موسی پور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان،  دکتر کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان ومجری طرح دفاتر تسهیلگری و مدیران و کارشناسان دفاتر تسهیلگری کرمان برگزار شد؛ اقدامات، چالش ها و برنامه های دفاتر تسهیلگری مورد بحث و بررسی واقع گردید.
دستاوردها و اقدامات ارزشمند تسهیلگرانه در محلات حاشیه ای شهر کرمان باید در عرصه بین المللی عرضه گردد

دراین نشست که با حضور دکتر رستم وندی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، دکتر بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری،  خانم موسی پور مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان،  دکتر کامیاب مقدس رییس جهاددانشگاهی استان ومجری طرح دفاتر تسهیلگری و مدیران و کارشناسان دفاتر تسهیلگری کرمان برگزار شد؛ اقدامات، چالش ها و برنامه های دفاتر تسهیلگری مورد بحث و بررسی واقع گردید.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان کرمان، در شروع این نشست مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان ناظر عالی طرح تسهیلگری گفت: دفاتر تسهیلگری در شهر کرمان مورد اقبال عمومی همه دستگاه های اجرایی و نیز مورد اقبال مردم قرار گرفته اند.

خانم  موسی پور با بیان این مطلب که دفاتر تسهیلگری برای کمک به تغییر چهره فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی حاشیه شهر کرمان وارد عرصه شده اند، تاکید کرد: دفاتر تسهیل گری در بین مردم نفوذ دارند و مردم آنها را باور دارند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان از دفاتر تسهیلگری به عنوان یک نهاد توانمند در مشارکت محلی یاد کرد و افزود: این دفاتر و مسئولان وارد عرصه  اجتماعی شده اند و توانسته اند کارهای ارزشمندی در عرصه مسائل اجتماعی به انجام رسانند.

در ادامه دکتر"رضا  کامیاب مقدس" رییس جهاددانشگاهی استان کرمان مجری طرح تسهیلگری استان بیان داشت: 10 محله هدف در شهر کرمان بمنظور اجرای طرح تسهیلگری تعیین گردیده اند، که عمده این محلات در حاشیه شهر کرمان واقع بوده و تعدادی از این محلات نیز در بافت تاریخی در دل شهر کرمان واقع شده اند.

وی ابراز داشت: این محلات جزو بافت های فرسوده بوده و از معضلات و آسیب های اجتماعی عمیقی رنج می برند و ساکنان این محلات تا قبل از اجرای این طرح احساس فراموش شدگی می کردند.

وی اقدامات تسهیلگرانه را که در شهر کرمان با حمایت استانداری صورت پذیرفته است را درخشان و بسیار گسترده برشمرد و ابراز داشت: از بهترین نیروهای مجرب و تحصیلکرده و جوان و با انگیزه در دفاتری که در این محلات راه اندازی شده است بهره گیری بعمل آمده است.

وی از حمایت های بی دریغ دکتر فدایی استاندار کرمان در پیشبرد اهداف و فعالیت های این دفاتر قدر دانی بعمل آوردو ابراز داشت: دکتر فدایی از تک تک دفاتر تسهیلگری بازدید بعمل آورده و اشراف جامعی نسبت به چالش ها و مسائل مبتلا به این محلات دانسته و دستورات لازم را به دستگاه های ذیربط داده  اند.

 همچنین وی گفت: سند توسعه اجتماعی و فرهنگی شهر و استان کرمان از سوی جهاد دانشگاهی استان کرمان تدوین و در سال گذشته رونمایی شده است و از پشتوانه این اطلاعات و اشراف نسبت به شهر کرمان در اجرای طرح دفاتر تسهیلگری استفاده کرده ایم تا این طرح به خوبی اجرایی شود.

دکتر رضا کامیاب مقدس افزود: تفاهم نامه های همکاری بین دفاتر تسهیلگری با نیروی انتظامی، هلال احمر و فنی و حرفه ای با پشتوانه دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمان منعقد شده است.

 

دفاتر تسهیلگری در نهادسازی و جریان سازی اجتماعی نقش مهمی دارند

در ادامه معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ضمن حضور در این نشست پس از استماع گزارش اقدامات انجام شده  بر به اشتراک گذاری تجربیات دفاتر تسهیلگری در فضای مجازی تاکید کرد و افزود این اشتراک گذاری می تواند ضریب اقدامات دفاتر تسهیلگری را افزایش دهد.

وی ضمن تشکر از معاونت اجتماعی و فرهنگی استانداری، جهاددانشگاهی واحد کرمان با تاکید بر اینکه استان کرمان می تواند تجربیات خود در حوزه دفاتر تسهیلگری را در عرصه های بین المللی به اشتراک گذاشته و در این زمینه پیشرو باشد، ادامه داد: می توانیم با نهادهای بین المللی نیز این تجربیات را به اشتراک گذاشته و حتی منابع بین المللی را برای توسعه فعالیت های دفاترتسهیلگری در محلات جذب کنیم و از جهاددانشگاهی در این راستا درخواست نمود در رابطه با بهره گیری از فضای مجازی و نیز ترجمه تجربیات دفاتر تسهیلگر بمنظور معرفی اقدامات انجام شدهدر کرمان در سطح بین المللی اقدام نماید.

دکتر رستم وندی  یادآور شد: پروژه ایجاد دفاتر تسهیلگری موضوعی نیست که فی البداهه در کشور ایجاد شده باشد بلکه الگوهای جهانی مشابه آن در دنیا وجود داشته و تجربه شده است و کار این دفاتر در تراز اول کار جهانی تلقی می شود و باید به بزرگی  و عظمت کار واقف باشیم.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به اینکه با ایجاد دفاتر تسهیلگری نهادسازی نیز صورت خواهد گرفت و این طرح کوتاه مدت نیست و زیرساختی تلقی می شود، تاکید کرد: کارهایی که منجر به نهادسازی می شود اینگونه نیست که در مدت زمان کمی مانند یک یا دو سال نتیجه آنها مشخص شود. کارهای اجتماعی و حوزه علوم انسانی برعکس کارهای اقتصادی، عمرانی و ... مسائل زمان بر هستند و صبوری و شکیبایی بیش از حد نیاز دارد و باید با تلاش انسانی بسیاری از مشکلات را کاهش داد.

وی با تاکید بر اینکه با فعالیت دفاتر تسهیلگری، علاوه بر نهادسازی، جریان سازی اجتماعی در حال رخ دادن است و کارهای بزرگی در این حوزه نیز صورت گرفته، ادامه داد: دفاتر تسهیلگری تاکنون پایه گذاری یک نهاد ملی و جریان سازی اجتماعی را انجام داده اند و اقدامات انجام شده در حوزه جریان سازی در بین اقشار مردم تاثیر به سزایی داشته است.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور عنوان کرد: دفاتر تسهیلگری در تغییر نگرش و تغییر روابط و مناسبات اجتماعی مردم  نقش اثرگذار و ارزشمندی داشته اند و پیامد این اقدامات ترمیم سرمایه های اجتماعی در این مناطق بوده است  که معتقدیم با تداوم طرح دفاتر تسهیلگری ظرف سه یا پنج سال آینده سرمایه اجتماعی محلات هدف دفاتر تسهیلگری ترمیم خواهد شد.

وی همچنین گفت: دفاتر تسهیلگری برای ایجاد هماهنگی بین دستگاه های مهم کارهای بسیار خوبی را انجام داده اند  و حتی طی یک سال و نیم فعالیت دفاتر تسهیلگری نگاه های دستگاه های اجرایی به این دفاتر بسیار ارتقاء یافته است.

وی بیان کرد: حدود 600 نفر در دفاتر تسهیلگری در سطح کشور مشغول فعالیت هستند که در حقیقت سرمایه عظیمی از نیروهای تحصیل کرده، مجرب، دارای دانش و انگیزه و متخصص در زمینه های مختلف اجتماعی، مددکاری، شهرسازی و ...  را برای کشور فراهم کرده است. که خود این این موضوع پیروزی بزرگ برای این پروژه محسوب می شود.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با تاکید بر این موضوع که هم اکنون مسیر مشخص است و ابهامی در شرح وظایف و مسئولیت های دفاتر تسهیلگری وجود ندارد افزود: مسیر دفاتر تسهیلگری خود طرح بزرگی در جهت کاهش آسیب های اجتماعی است.

دکتر رستم وندی بیان کرد: نوآوری اجتماعی یکی از نیازهای کنونی است و از آنجا که کار دفاتر تسهیلگری در حال حاضر به یک چارچوب و ساختار مشخص رسیده است، این دفاتر باید با نوآوری روزانه به سمت کارهای اثرگذارتر حرکت کنند.

وی گفت: دفاتر تسهیلگری در حوزه جذب و جلب کودکان و نوجوانان باید با جدیت بیشتری تلاش کنند و این تلاش را باید طرح نجات تلقی کرد. زیرا جذب و نجات این قشر از سوی دفاتر تسهیلگری و ارائه آموزش های لازم به آنها که موجب می شود که بعد از خروج دفاتر تسهیلگری از محلات، جانشین هایی تربیت شده در این محلات حضور داشته باشند که کار این دفاتر را دنبال کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: بهره گیری از توان بنیاد برکت، بنیاد علوی، سپاه بسیج و استفاده از ظرفیت سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهایی که می توانند به دفاتر تسهیلگری کمک کنند، در توسعه اجتماعی این محلات تاثیر به سزایی دارد. 

 

عملکرد موفق دفاتر تسهیلگری در توسعه سرمایه اجتماعی

در ادامه این نشست دکتر بصیری ضمن تشکر از اقدامات اداره کل اجتماعی و فرهنگی استانداری افزود: شناخت استان کرمان از نظر وسعت، گستردگی، موقعیت جغرافیایی  از یک سو و پیشینیه تاریخ، فرهنگ و تمدن کار دشواری است.

دکتر بصیری با بیان اینکه ایجاد امید به آینده در دل مردم به ویژه در مناطق حاشیه ای و محروم  از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ابراز داشت: توسعه سرمایه اجتماعی از مزیت های مهم راه اندازی دفاتر تسهیلگری است. در ادامه گفت: مهمترین سرمایه اجتماعی با ایجاد امید فراهم می شود و ایجاد امید را عامل هم افزایی در بهتر انجام شدن کارها خواند و مشتارکت و همراهی دستگاه های اجرایی و شهرداری کرمان با دفاتر تسهیلگری را گواه ایجاد این امید دانست.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان کرمان، در ادامه این نشست دکتر افضلی مدیر دفتر تسهیلگری محله پامنار، قلاع دختر و اردشیر، دکتر ایلاقی مدیر دفتر تسهیلگری محله قلعه محمود و میدان قلعه و انتهای شهید رجایی، دکتر سانی مدیر دفتر تسهیلگری محله شهرک صنعتی و سرآسیاب دکتر مهدوی مدیر دفتر تسهیلگری محله شرف آباد و صیادشیرازی، دکتر شیخ الاسلامی مدیر دفتر تسهیلگری محله الله آباد و دکترحمیدپور مدیر دفتر تسهیلگری محله بنی هاشم به ارائه گزارش از اقدامات انج


( ۱ )