برگزاری گردهمایی وحدت حوزه و دانشگاه با حضور امام جمعه کرمان

گردهمایی به مناسبت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت شهید مفتح با حضور امام جمعه کرمان در جهاددانشگاهی استان کرمان برگزار شد.
برگزاری گردهمایی وحدت حوزه و دانشگاه با حضور امام جمعه کرمان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، مهدی بازمانده، در این گردهمایی ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در رابطه با اقدامات جهاددانشگاهی بیان کرد: جهاددانشگاهی در حال حاضر در حوزه های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی در حال فعالیت است.

وی در خصوص حوزه پژوهشی گفت: در حال حاضر در ۴ گروه مختلف فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پزشکی و کشاورزی فعالیت داریم و سعی کردیم گروه‌هایی را دنبال کنیم که نیاز و ظرفیت استان در این حوزه‌ها وجود دارد.

بازمانده افزود: در حوزه صنعت و معدن درحال حاضر طرح بزرگ فرآوری آهن از منابع کم عیار در حال انجام است، همچنین درصد بسیاری از افق ۱۴۰۴ که برای استان کرمان تعیین شده رقم خورده و امیدواریم با همین روند ادامه پیدا کند تا این استان با توجه به ظرفیت‌های موجود به قطب فولاد کشور تبدیل شود.

رئیس جهاد دانشگاهی  استان کرمان تأکید کرد: این امر به دلیل پیش‌بینی مواجه با کمبود آهن در آینده انجام شده است؛ پژوهشگران سعی دارند از منابع کم عیار کنسانتره ای را تولید کنند که کمبود ذخایر آهن را جبران کنند.

بازمانده ادامه داد: اقدام دیگر این حوزه بحث فرآوری و استحصال عناصر با ارزش از پسماندهای الکترونیکی است؛ این کار از خود جهاددانشگاهی آغاز شده به این صورت که از بردهای سیستم‌های این نهاد، پژوهشگران موفق به تولید طلایی شدند که به عنوان مدال برای مقام‌آوران استفاده می‌شود.

وی در رابطه با اقدام دیگری که با همکاری اداره صمت انجام می‌شود، توضیح داد: نزدیک به ۱۶۰ معدن غیرفعال که پروانه بهره‌برداری دارند در استان وجود دارد که در فاز اول جهاددانشگاهی برای فعال شدن ۱۰ معدن اقداماتی را انجام می‌دهد تا از منظر اقتصادی و فنی برای معدن‌دار نیز توجیه داشته باشد.

بازمانده با اشاره به اینکه همکاری‌های دیگری نیز با اداره صمت در حال شکل‌گیری است ،گفت: علاوه بر گروه معدن و صنایع معدنی گروه علوم انسانی نیز فعال است که از جمله اقدامات آن می‌توان به طرح بزرگ دفاتر تسهیلگری در حاشیه شهر اشاره کرد.

وی در توضیح فعالیت‌های دفاتر تسهیلگری اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های این دفاتر ساماندهی بازار قلعه محمود است که طی سال‌ها به مکانی ناهنجار تبدیل شده و از نظر امنیت مشکلاتی به وجود آورده بود؛ با تلاش‌های جهاد دانشگاهی، شهرداری، استانداری و سایر نهادهای مرتبط، تمام ۱۴۴ غرفه این بازار فعال شده که ۹ غرفه آن را مرکز طراحی و تولیدات فرهنگی جهاد دانشگاهی اداره می‌کند.

بازمانده به فعالیت‌های گروه کشاورزی این نهاد اشاره کرد و توضیح داد: موفقیت بزرگی که گروه کشاورزی به آن دست پیدا کرده تولید مکمل کود برای کشاورزان است که با سرمایه‌گذاران در حال رایزنی هستیم تا این کود را به تولید انبوه برسانیم.

وی سپس در رابطه با حوزه علوم پزشکی عنوان کرد:  بیش از ۵ هزار نفر در بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی عضو هستندکه از اقدامات این حوزه می باشند.

بازمانده با اشاره به اینکه در حوزه آموزش نیز جهاددانشگاهی دارای آموزش های کوتاه و بلند مدت است ،گفت: در راستای آموزش بلند مدت سه دانشگاه علمی کاربردی در سطح کرمان، سیرجان و زرند داریم که در سطوح خیلی خوبی قرار داشته و از ظرفیت شهرستان‌ها به خصوص در حوزه صنایع و معادن استفاده می کنند.

وی اضافه کرد: در این دانشگاه‌ها سعی شده رشته‌ها طبق نیاز و ظرفیت شهرستان‌ها با محوریت کارآفرینی انتخاب شوند؛ همچنین دپارتمان جهاددانشگاهی بزرگترین مجتمع آموزشی کوتاه مدت در استان است که تاکنون بیش از ۳۰۰ دوره در حوزه‌های مختلف برگزار کرده است.

بازمانده با اشاره به طرح ملی توسعه مشاغل خانگی گفت: ظرفیت مشاغل خانگی استان به همت جهاددانشگاهی استان از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به بیش از ۴ هزار نفر افزایش یافت؛ متقاضیان طرح مشاغل خانگی از افراد با سطح سواد پایین تا فوق لیسانس هستند که سعی شده تا پایان فاز سوم این طرح که همان اتصال به بازار است حمایت شوند؛ همچنین سامانه‌ای با عنوان "با جهاد" به زودی برای فروش محصولات متقاضیان این طرح بدون واسطه رونمایی می‌شود.

وی در ادامه گفت: طرح بزرگ دیگری که جهاد دانشگاهی در حوزه مهارت دارد طرح "سرباز مهارت" است که در این طرح جهاددانشگاهی در ماه هزار و ۲۴ سرباز را آموزش می دهد. در حوزه پزشکی نیز برای اولین بار در استان دوره تخصصی دندان پزشکی برگزار شد که بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت.

بازمانده ضمن تأکید بر اینکه سعی جهاددانشگاهی در پر کردن خلأهای استان است در رابطه با فعالیت‌های فرهنگی این نهاد گفت: با توجه به قرارگیری در آستانه شهادت سردار سلیمانی جهاددانشگاهی با برپایی موکب و برنامه‌ریزی برای اسکان زائران به بهترین نحو از این عزیزان پذیرایی خواهد کرد.

وی همچنین به سازمان دانشجویان ایران به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های جهاددانشگاهی و میزبان دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی اشاره کرد و ادامه داد: از دیگر اقدامات امور فرهنگی می‌توان به برگزاری دوره‌های مداوم حفظ قرآن کریم، افتتاح ۱۶ امین کتابفروشی جهاددانشگاهی و چاپ صفر تا صد آثارفرهیختگان در استان در مرکز انتشارات جهاد دانشگاهی اشاره کرد.

بازمانده سپس با اشاره به وجود دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در مجموعه جهاددانشگاهی گفت: این دو خبرگزاری همواره در سریع‌ترین زمان ممکن، بدون هیچ‌جهت‌گیری سیاسی، واقع‌گرایانه و امیدبخش به پوشش اخبار کشور می‌پردازند.

رئیس جهاد دانشگاهی کرمان با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری همواره نسبت به جهاد دانشگاهی لطف ویژه ای داشتند، گفت: این برای ما باعث افتخار است و ما همواره از رهنمودهای ایشان در این راه استفاده کرده ایم.

انتهای پیام